VEELGESTELDE VRAGEN

Heb je een vraag over onze producten? Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.
Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een mailtje naar info@innopastry.com en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Productinformatie en gebruik

We weten allemaal dat veel suiker niet gezond is. Maar zonder suiker kan het lichaam ook niet. Suiker is een belangrijke smaakmaker en energieleverancier. De eiwitten in onze producten zijn de bouwstoffen. Als het lichaam niet voldoende energie uit de producten kan halen, dan hebben de eiwitten niet de meerwaarde waarvoor ze geadviseerd worden. Suiker zorgt voor de smaak en zorgt ervoor dat de extra toegevoegde (wei-)eiwitten de smaak niet nadelig beïnvloeden. Eiwitten ondersteunen snel herstel van de spieren na inspanning en dragen bij tot de
instandhouding van de spiermassa.

De suiker in onze producten is een hulpmiddel om voldoende energie binnen te krijgen in een kleine portie. De Bouwsteentjes smaken misschien zoet, maar er zit niet veel meer suiker in dan in een stuk fruit, zoals een appel of een plak ontbijtkoek. In een mini Bouwsteentje of een bakje Easy-to-Eat zit zelfs minder suiker dan in een stuk fruit of een plak ontbijtkoek. Tot slot is het belangrijk te weten dat de Bouwsteentjes en Easy-to-Eat geen vervanger zijn van ontbijt, lunch of diner. Ze zijn dus echt een kleine traktatie, een verwenmomentje.

Wei-eiwit lijkt qua samenstelling op lichaamseigen eiwit en het eiwit in onze producten is van hoge kwaliteit. In professionele termen noemen we dit ‘biologische waarde’. Dat betekent dat het lichaam de aminozuren (een eiwit is een lange keten van aminozuren) in wei-eiwit optimaal kan benutten en gebruiken voor het herstel na fysieke inspanning. Wei-eiwit wordt snel opgenomen door het lichaam draagt tot de groei van spiermassa.

Innopastry helpt je graag verder als je vragen hebt over onze producten en/of het gebruik ervan. We hebben een diëtist in dienst die al deze vragen kan beantwoorden. Haar naam is Mariska Dute en je kunt haar bereiken via mariska@innopastry.com.

‘Kan sporen van gluten bevatten’ staat op de verpakking vanwege de wetgeving. Wij laten onze producten regelmatig in het laboratorium testen op gluten. Onze producten vallen onder de norm ‘glutenvrij’. Alle laboratoriumresultaten zijn kleiner dan 5 mg/kg, voor glutenvrij geldt een maximum van 20 mg/kg. We voldoen dus ruimschoots aan deze norm. In de bakkerij wordt bloem gebruikt bij de productie van andere producten. Voordat Easy-to-Eat geproduceerd wordt is de productieruimte volledig vrij gemaakt van mogelijke gluten of glutenbevattende producten. Verder produceren we de producten in een aparte ruimte.  Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Easy-to-Eat is volledig ‘glutenvrij’. Let op: onze energie- en eiwitverrijkte (mini) Bouwsteentjes zijn NIET glutenvrij.

De normale maat Bouwsteentjes bevatten per gebakje 14 gram suiker. Dit komt overeen met de hoeveelheid suiker in 3 suikerklontjes (standaardgrootte). Ter vergelijking: een glas frisdrank bevat circa 21 gram suiker. Dat is 5 suikerklontjes. Easy-to-Eat bevat nog minder suiker dan de normale maat Bouwsteentjes. Een portie Easy-to-Eat bevat 8 gram suiker per cupje. De mini Bouwsteentjes bevatten 8 gram suiker per portie van 30 gram.

We vragen u dit goed met uw diëtist te overleggen. De Easy-to-Eat is waarschijnlijk beter geschikt omdat dit een zachte consistentie heeft zonder stukjes waardoor het gemakkelijk is te consumeren. De Easy-to-Eat heeft een zeer dikvloeibare consistentie wat gemakkelijk is te testen door de vloeistof op een vork te scheppen. De vloeistof hoort op de vork te blijven liggen, zonder dat het door de tanden van de vork heen druppelt. Het product reageert niet op speeksel uit de mond en blijft dikvloeibaar.

Per persoon verschilt de behoefte aan eiwit. Dit is afhankelijk van gewicht, leeftijd en persoonlijke omstandigheden. Gemiddeld hebben gezonde mensen per kilogram lichaamsgewicht 0,8 gram eiwit per dag nodig. Dat komt neer op circa 56 gram eiwit voor iemand van 70 kilo. Uw diëtist kan u meer vertellen over wat u specifiek nodig heeft.

De (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat desserts dragen bij aan de referentie-inname voor eiwitten en zijn een welkome aanvulling op de eiwitten die u met de dagelijkse voeding worden inneemt. Eén Bouwsteentje is te vergelijken met twee mini Bouwsteentjes. Mini Bouwsteentjes bevatten 5,8 gram eiwit, ten opzichte van 11 gram in de normale variant Bouwsteentjes. Eén Easy-to-Eat bevat 11 gram eiwit.

Bij specifieke vragen adviseren we altijd uw diëtist te raadplegen.

Bouwsteentjes en Easy-to-Eat vormen een welkome aanvulling op het normale eetpatroon. Ze worden beschouwd als lekkernijen, die uitnodigen tot eten. Dat vinden wij belangrijk. Het moet smaakvol zijn én er aantrekkelijk uitzien. De porties zijn klein en vallen niet zwaar op de maag. Ook zit er een sociaal aspect aan: een gebakje of lekker tussendoortje wordt geassocieerd met gezelligheid. Je eet ze meestal in gezelschap. Tevens gebruiken we wei-eiwitten wat veel voordelen heeft.

Verkrijgbaarheid

De mini Bouwsteentjes zijn te verkrijgen bij Plus, Hoogvliet en Jumbo supermarkten. De Easy-to-Eat zijn alleen verkrijgbaar bij Jumbo. De producten liggen altijd in het diepvriesvak. Kun je de Bouwsteentjes of Easy-to-Eat producten bij het Jumbo of Plus filiaal in jouw buurt niet vinden? Vraag dan of ze deze kunnen bestellen. Je kunt er ook voor kiezen het gewenste product online te bestellen en het filiaal te kiezen waar je het wilt ophalen. Ook zijn de Bouwsteentjes en Easy-to-Eat verkrijgbaar online via www.versaantafel.nl en zij bezorgen bij u thuis. Bekijk hier waar je de (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat producten bij jou in de buurt kunt kopen.

Nee, (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat zijn nog niet verkrijgbaar in Duitsland en Frankrijk. Je kunt ze vooralsnog alleen kopen in Nederland en België.

In België zijn de (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat producten onder andere verkrijgbaar bij natuur- en dieetvoedingswinkels van Revogan. Bekijk op de website van Revogan de verkooppunten in België.

Voor professionals

Onze (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat worden niet vergoed door de zorgverzekering. Kosten die je maakt voor het volgen van een dieet en specifieke dieetproducten, zoals energie- en eiwitverrijkte voeding waaronder de (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat vallen, tellen mee als specifieke zorgkosten. Boven een bepaalde drempel mag je deze kosten aftrekken in de aangifte inkomstenbelasting. We raden je aan de aankoopbon te bewaren als je hiervan gebruik wilt maken. Op de website van de Belastingdienst staat een overzicht van de ziektekosten die aftrekbaar zijn.

De regeling specifieke zorgkosten geldt voor alle personen binnen het huishouden. Gebruik de rekenhulp specifieke zorgkosten van de Belastingdienst om te berekenen hoeveel je mag aftrekken.

Innopastry werkt graag mee om de (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat producten meer bekendheid te geven bij de doelgroep voor wie ze bedoeld zijn. Wij sturen je graag gratis onze mooie productkaarten toe met informatie van zowel de (mini) Bouwsteentjes als Easy-to-Eat om uit te delen. Heb je hier interesse in, neem dan contact op met onze diëtist mariska@innopastry.com. Geef daarbij wel even aan waarvoor je het materiaal wilt gebruiken.

Gratis bemonstering voor iedere diëtist of hulpverlener is budgettair helaas niet haalbaar, maar we willen diverse activiteiten zeker ondersteunen. In overleg zijn er verschillende mogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk een gratis product presentatie aan te vragen. Onze diëtist komt dan meer uitleg geven en je kunt volop kennismaken met de producten via onder andere een proeverij.

Innopastry werkt graag mee om de (mini) Bouwsteentjes en Easy-to-Eat producten meer bekendheid te geven. Als wij niet zelf aanwezig zijn of kunnen zijn op de beurs, sturen wij je graag gratis mooie productkaarten toe om uit te delen. Of er monsters aangeleverd kunnen worden, hangt af van de locatie en het doel van het evenement. Neem hiervoor contact op met onze diëtist Mariska Dute: mariska@innopastry.com.

WINKELZOEKER

Vind een verkooppunt bij jou in de buurt: